Archief 2021-2022

Hieronder vind je alle voorbije activiteiten van het academiejaar.

Prime-Avond

Spellenavond
din 05 okt 2021, 17:30
Sterre studentuin S5

Iedereen is van harte welkom op deze eerste PRIME-activiteit van het nieuwe academiejaar!

Vanaf 17:30 kan je bij ons terecht in de studententuin aan S5 om een spelletje te spelen uit onze uitgebreide collectie, wat bij te praten na een lange vakantie of om nieuwe mensen te leren kennen.

Zoals altijd is er gratis frisdrank en ditmaal ook gratis pannekoeken!

Inleidende PSA

Problem-solving
maa 11 okt 2021, 17:30
Sterre S9, A3

De eerste problem-solving avond van het jaar! Deze is vooral gericht naar de eerstejaarsstudenten, maar natuurlijk is iedereen welkom. In de inleiding zullen we enkele basistechnieken uit de doeken doen die wel eens van pas komen bij het oplossen van een raadseltje.

Tot dan!

Gebouwenavond

Workshop
din 19 okt 2021, 17:30
Sterre S9, A3

Ooit al eens wiskundig willen knutselen?

Eerst geeft Sebastian Petit een mooie en eenvoudige intro over wiskundige gebouwen. Een uitgebreide theorie die (algebraïsche) groepen verbindt met meetkundige structuren en zo prachtige resultaten oplevert. 

Daarna gaan we aan de slag met ons knutselmateriaal. We kunnen zelf meetkundige structuren solderen, met houten stokjes en rekkertjes dingen maken of gewoon met papier aan de slag gaan.
Het belooft zeker plezant te worden! 


Tot dan! 

Spelletjesavond

Spellenavond
don 28 okt 2021, 17:30
Sterre S9, A3

Onze eerste echte spellenavond van dit academiejaar: daar moet je gewoon bij zijn! 

Kom mee genieten van de gezellige sfeer die ontstaat wanneer mensen samenkomen om gezelschapsspelletjes te spelen en studentikoze versnaperingen tot zich te nemen. 

Tot dan!

Problem Solving Avond

Problem-solving
woe 03 nov 2021, 17:30
Sterre S9, A3

Een klassieke problem-solvingavond midden in de week: kan niet beter!

De avond zal ingeleid worden door Yannick Neyt, die het zal hebben over het zogenaamde "windmill problem".

Of je na deze breinbrekende avond nog genoeg hersencellen over zal hebben om de volgende schooldagen door te komen, kunnen we helaas niet beloven.

Tot dan!

Schaakavond

Spellenavond
din 09 nov 2021, 17:30
Sterre S9, A3

Op deze schaakavond testen we onze grijze massa in het eeuwenoude spel. Wie is zijn tegenstander te slim af? Is het schaakspel  helemaal nieuw voor jou of is het jouw tweede natuur? We verwelkomen iedereen in A3! Doe mee in het tornooi, of daag één van je vrienden uit.

PSA Special

Problem-solving
don 18 nov 2021, 17:30
S9 Konrad Zuse

Zit je na de schaakavond nog te piekeren over paardensprongen, patstellingen en pionpromoties? Dan hebben we goed nieuws: deze problem-solving avond is er één speciaal in schaakthema.

PSA + schaken + computer = PSA special!

Alexis Langlois-Rémillard treedt samen met ons in de voetsporen van reuzen als Gauss en Pólya in hun zoektocht naar een oplossing van het beroemde 8-koninginnenprobleem. Daarna vliegen we er zelf in met een selectie van problemen over onafhankelijke koninginnen, symmetrische torens en vrolijke paarden. Maak je geen zorgen: je krijgt een computer om je meester te maken van het schaakbord.

Zeker ook een goede voorbereiding voor zij die geïnteresseerd zijn om aan de COMA deel te nemen!

De SageMath notebook met opgaven vind je hier.