Folkdansfestijn

din 18 feb 2014, 19:00
Sterre S25, Emmy Noether

We starten het semester deze keer eens niet met een filmavond of problem-solvingavond, maar met een heus Emmy Noether Folkdansfestijn! Je zou het niet onmiddellijk zeggen, maar we hebben de afgelopen jaren gemerkt dat er heel wat danstalent in de benen van wiskundigen zit. Bedoeling van deze avond is om elkaar op een originele manier te leren kennen, buiten de gewone lessen.

Iedereen is welkom (met of zonder partner) vanaf 18:30 in leszaal Emmy Noether (S25). Rond 19:00 beginnen we met de eerste dansinitiatie. Het wordt een folkbal, dus iets à la Boombal maar dan met muziek die afgespeeld wordt in plaats van live-muziek. Vrees niet als je de dansen niet kent, want alle dansen zullen uitgelegd en gedemonstreerd worden door Jeroen Demeyer en een wisselende danspartner. De verschillende dansen zijn allemaal eenvoudig en dus snel te leren. Achteraan in de zaal voorzien we een lounge met zetels om in een gezellige sfeer uit te blazen en een babbeltje te slaan. Ook mensen die gewoon voor de sfeer komen of om te genieten van de muziek zijn meer dan welkom.

Om jullie helemaal te overtuigen van de geweldige sfeer, vind je hier foto's van twee jaar geleden.

Tot slot nog drie praktische puntjes:

  • Het is absoluut niet nodig om samen met een danspartner te komen. De bedoeling is dat iedereen met iedereen kan dansen. In sommige dansen moet je trouwens regelmatig van partner wisselen.
  • Er is geen dresscode. Kom in normale kledij. Bergschoenen of hoge hakken zijn vanzelfsprekend ongemakkelijk om mee te dansen. Als je actief meedoet met alle dansen zul je het ook al snel warm krijgen, dus zorg er best voor dat je wat kledij kan uitspelen indien nodig.
  • Aangezien we sinds dit jaar moeten betalen voor de huur van de lokalen, vragen we een kleine inkomprijs van 2 euro per persoon. In ruil biedt PRIME jullie wel een hele avond kosteloos water en frisdrank aan.