Kalender

Hieronder vind je alle geplande activiteiten.

PRIME-dag

Spellenavond
woe 30 sep 2020, 13:30
Sterre S25

Iedereen is van harte welkom op deze eerste PRIME-activiteit van het nieuwe academiejaar! Speciaal dit jaar is dat we de PRIME-avond uitbreiden naar een PRIME-dag.

Om 13:30 is er een inleidend moment speciaal voor nieuwe studenten, maar anderen zijn ook welkom.

Om 17:30 spreken we opnieuw af tijdens een reguliere spellenavond, waarop we elkaar beter leren kennen met wat gezelschapsspellen en pizza.

Tot dan!

Inleidende PSA

Problem-solving
din 06 okt 2020, 17:30
Sterre S9, A1

De eerste problem-solving avond van het jaar! Deze is vooral gericht naar de eerstejaarsstudenten, maar natuurlijk is iedereen welkom. In de inleiding zullen we enkele basistechnieken uit de doeken doen die wel eens van pas komen bij het oplossen van een raadseltje.

Tot dan!

Origamiavond (onder voorbehoud)

maa 12 okt 2020, 17:30
Sterre S25

Origami, de kunst van het vouwen van papier. Misschien heb je dit al vaak gedaan misschien ook niet. Iedereen is welkom en het wordt zeker gezellig!

Problem-solvingavond (onder voorbehoud)

Problem-solving
woe 21 okt 2020, 17:30
Sterre S9, A3

Na de inleidende problem-solvingavond is het nu tijd voor het echte 'werk'. Iedereen blijft natuurlijk welkom. We zullen opnieuw problemen uit verschillende deelgebieden van de wiskunde aanpakken. Plezier verzekerd - in tegenstelling tot het vinden van een (elegante) oplossing.

Filmavond (onder voorbehoud)

don 29 okt 2020, 19:00
Sterre S25

Het moet niet altijd zeer actief zijn. Soms is gewoon een film kijken genoeg. Op deze avond bekijken we samen een wiskunde gerelateerde film en bespreken die misschien achteraf nog een beetje. Wat houd jou nog tegen om ook te komen?

Schaakavond (onder voorbehoud)

Spellenavond
din 03 nov 2020, 17:30
Sterre S9, A3

Of een siciliaanse opening nu automatisch bij je opkomt of een patstelling helemaal geen betekenis bij je oproept, tijdens dit schaaktoernooi  kan elke speler op elk niveau naar hartelust spelen.

Problem-solvingavond (onder voorbehoud)

Problem-solving
maa 09 nov 2020, 17:30
Sterre S25

Om onze hersenen weer op gang te brengen buigen we ons een hele avond over wiskundige problemen. Zeker een goede voorbereiding voor zij die geïnteresseerd zijn om aan de COMA deel te nemen!

Lezing: Predictiemodellen voor COVID-19 (onder voorbehoud)

Lezing
din 17 nov 2020, 19:00
Sterre S9, A3

Elk jaar probeert PRIME ook enkele lezingen te voorzien en wat is er actueler dan dit thema!

Computational Mathematics (onder voorbehoud)

COMA
don 26 nov 2020, 18:00
S5, Grace Hopper

In een tijd waarin iedereen een supercomputer uit 1980 in zijn of haar achterzak heeft zitten, kunnen we wel spreken van een symbiose tussen mens en machine. Al is misschien symbiose iets te sterk uitgedrukt, want laten we hopen dat wij nog de baas in deze relatie zijn. Om onze dominatie over de computer te testen is er de Computational Mathematics competition (of COMA, voor de abbreviatofielen).

De COMA richt zich op het gebruik van een computer in de wiskunde, een onmisbare hulp in veel moderne takken. Gebruik om het even welke taal en om het even welk platform om een reeks wiskundige puzzels op te lossen. Inspiratie en inzicht zullen het verschil maken tussen nodeloos wachten op een antwoord en een direct resultaat. De 3 uren vliegen voorbij.

Deelnemen is gratis en kan alleen of in een team van twee, voor de winnaar is een mooie geldprijs voorzien!

Spelletjesavond (onder voorbehoud)

Spellenavond
woe 02 dec 2020, 17:30
Sterre S9, A3

Het einde van het jaar nadert, de blok komt in zicht. Om dit alles nog even te vergeten, organiseert PRIME als laatste activiteit dit semester nog een spelletjesavond.