Kalender

Hieronder vind je alle geplande activiteiten.

Inleidende PSA

Problem-solving
din 10 okt 2023, 17:30
Sterre S9, A3

De eerste problem-solving avond van het jaar! Deze is vooral gericht naar de eerstejaarsstudenten, maar natuurlijk is iedereen welkom. In de inleiding zullen we enkele basistechnieken uit de doeken doen die wel eens van pas komen bij het oplossen van een raadseltje.

We hebben ook specifiek voor de oudere studenten een heel leuk raadseltje voorbereid.

Tot dan!

Passer en lat knutselavond

Workshop
woe 18 okt 2023, 17:30
Sterre S9, A3

Na een korte inleiding over constructies met passer en lat, kan je zelf eens proberen meetkundige figuren te construeren of je kan iets anders knutselen met het vele knutselmateriaal dat PRIME voorziet.

Tot dan!

Lezing

Lezing
maa 23 okt 2023, 19:00
Sterre S9, A3

To be announced!

Spooky Spelletjesavond

Spellenavond
maa 30 okt 2023, 17:30
Sterre S9, A3

Net zoals vorig jaar hebben we dit jaar ook een spelletjesavond in thema. In teken van halloween is er dus weer een spooky spelletjesavond. Kom gerust verkleed als heks, monster of misschien zelfs als een echte ingenieur! In ieder geval hopen we jullie allemaal te zien vol spelplezier.

Tot dan!

Problem Solving Avond

Problem-solving
don 09 nov 2023, 17:30
Sterre S9, A3

Een klassieke problem-solvingavond op het einde van de week... Zo kan de week niet beter eindigen.

Deze problem-solvingavond wordt ingeleidt door Tijs Buggenhout die ons wat meer komt vertellen over ...

Tot dan!

Schaakavond

Spellenavond
woe 15 nov 2023, 17:30
Sterre S9, A3

Deze activiteit is ook bij PRIME een traditie geworden. Doe mee aan het grote schaaktoernooi of speel wat partijen tegen je vrienden. Van beginneling tot grandmaster... Iedereen is welkom!

Tot dan!

PSA Special

Problem-solving
don 23 nov 2023, 17:30
Sterre S9, Konrad Zuse

To be announced!

COMA

COMA
don 30 nov 2023, 19:00
Sterre S5, Grace Hopper

Elk jaar organiseert PRIME enkele eigen wiskundewedstrijden. In het eerste semester is dit de COMA: de Computational Mathematics, die dit jaar aan haar vijftiende editie toe is. Op deze competitie krijgen de deelnemers een aantal wiskundige problemen voorgeschoteld, waarbij het de bedoeling is dat zij deze met behulp van wiskunde- of programmeersoftware proberen oplossen.

Deelnemen kan individueel of in een team van twee personen, en is volledig gratis. Er zijn tevens mooie geldprijzen te winnen. De eerdere edities vindt u hier.

Vergeet jullie niet hier in te schrijven!!

Spelletjesavond

Spellenavond
din 05 dec 2023, 17:30
Sterre S9, A3

Om het semester goed af te sluiten en nog eens goed te ontspannen vooraleer we de examens invliegen, organiseert PRIME de laatste spelletjesavond van het semester, want er gaat niets boven wat spelletjes spelen met je vrienden en nog eens goed te ontspannen.

Tot dan!