Kalender

Hieronder vind je alle geplande activiteiten.

Lezing: Predictiemodellen voor COVID-19 (online)

Lezing
din 17 nov 2020, 20:00
online

Het nieuws staat er vol van: dagelijkse besmettingen, groeiende ziekenhuisopnames, mogelijke vaccins... Om goed vat te krijgen op het virus moeten we kijken naar de cijfers. Maar wat kunnen die cijfers ons vertellen en hoe moeten we daarmee omgaan? Tijdens deze lezing werpen we een blik achter de schermen bij de verschillende modellen die gebruikt worden in de pandemie. 

Prof. dr. Christel Faes is wiskundige van opleiding en expert in wiskundige modellering en statistiek. Naast haar functie als professor aan de UHasselt is ze ook lid van het COVID-19 modelleerteam dat zich SIMID noemt. Ondanks haar drukke agenda heeft ze tijd kunnen maken om toe te lichten hoe mathematische en statistische modellen bijdragen tot het opvolgen van COVID-19.

De lezing vindt online plaats en wordt live gestreamd naar YouTube.

Computational Mathematics (online)

COMA
don 26 nov 2020, 18:30
online

In een tijd waarin iedereen een supercomputer uit 1980 in zijn of haar achterzak heeft zitten, kunnen we wel spreken van een symbiose tussen mens en machine. Al is misschien symbiose iets te sterk uitgedrukt, want laten we hopen dat wij nog de baas in deze relatie zijn. Om onze dominatie over de computer te testen is er de Computational Mathematics competition (of COMA, voor de abbreviatofielen).

De COMA richt zich op het gebruik van een computer in de wiskunde, een onmisbare hulp in veel moderne takken. Gebruik om het even welke taal en om het even welk platform om een reeks wiskundige puzzels op te lossen. Inspiratie en inzicht zullen het verschil maken tussen nodeloos wachten op een antwoord en een direct resultaat. De 3 uren vliegen voorbij.

Deelnemen is gratis en kan alleen of in een team van twee, voor de winnaar is een mooie geldprijs voorzien!

Inschrijven kan hier.

Spelletjesavond (online)

Spellenavond
woe 02 dec 2020, 17:30
Sterre S9, A3

Het einde van het jaar nadert, de blok komt in zicht. Om dit alles nog even te vergeten, organiseert PRIME als laatste activiteit dit semester nog een spelletjesavond.