Fotoalbum 2013-2014

Lezing: Wiskunde vanaf nul

Professor emeritus Chris Impens wist al zijn fans in te palmen tijdens een voordracht over de consistente, axiomaloze en waterdichte opbouw van de middelbare wiskunde.

Origamiavond

Na een bespreking van verscheidene wiskundige manifestaties in origami werd er naar hartelust gevouwen. Zelfs de gevouwen papieren figuren hadden een wiskundig tintje en zijn zeer wel geslaagd!

PUMA-proclamatie

De PUMA-proclamatie viel niet toevallig precies op π-dag! Naar jaarlijkse gewoonte viert PRIME deze wiskundige dag met een heus π-zzafestijn.

PUMA 2014

Op de PUMA, de eigen wiskundeolympiade van PRIME, kregen de deelnemers zes uitdagende zuivere wiskundevragen voorgeschoteld.

Spellenavond - Schaak!

Na een boeiende lezing door professor Tom De Medts over de verscheidenheid aan wiskunde die zoal op een schaakbord te beleven valt, werden tijdens het schaaktoernooi menige hersenen gepijnigd. De uiteindelijke winnaar van het toernooi werd professor Andreas Weiermann.

Workshop: het ordelemma

Enerzijds een intuïtief lemma dat standaard in de lessen algebra gezien wordt, anderzijds de sleutel tot succes voor heel wat lastige wiskundige problemen: op deze workshop illustreerde Christophe Debry diverse toepassingen van het ordelemma.

Lezing: Hoe leid je een halve keer af?

De lezing van David Eelbode bekoorde zowel de wiskundigen als de fysici onder de aanwezigen, en behandelde diepe resultaten uit de Cliffordanalyse via een luchtige presentatie.

COMA 2013

Competitie: Computational Mathematics.

Don 21 nov 2013, 19:15, PC-zaal Turing, S9

Soiree Sangaku

Er werd naar hartelust gepuzzeld op de Soiree Sangaku! De Japanse meetkundige puzzels zorgden voor heel wat denkwerk, maar de meesten werden dan ook effectief gekraakt.

PSA: Lifting the Exponent

Op deze problem-solvingavond vertelde Stijn Cambie (student aan de KULAK) over het "Lifting the Exponent"-lemma, dat handig blijkt in allerlei olympiades. Ook de European Mathematical Cup, die Stijn mee helpt organiseren, kwam aan bod.

PRIME Quiz VI

De zesde editie van de PRIME Quiz was alweer een groot succes! Wederom hebben onze quizmasters hun doel bereikt: een spannende en uitdagende quiz, waarin iedereen zijn gading vond.

Workshop Grafen & Grinvin

Linda Van Puyvelde introduceerde in deze workshop de software Grinvin, waarmee grafen onderzocht kunnen worden. Ideale braintraining, ondanks de computer!

Spellenavond

Op de spellenavond werd de lezing over Hackenbush en surreële getallen (de presentatie is hier terug te vinden) gevolgd door... gezelschapsspelletjes en masse natuurlijk! Toppers van de avond waren het oorsterse Go en Shogi.

Lezing: de grondslagencrisis

Bert Seghers gaf een bezielde lezing over de grondslagencrisis en de wiskundige David Hilbert, vol komische anekdotes en amusante kwinkslagen.

Inleiding PRIME 2013

Ook dit jaar was onze inleiding PRIME een groot succes! Na de voorstelling van het bestuur kregen de breinbrekerhoek, de puzzelhoek en de spelletjeshoek alle aandacht, en werd er weer lustig aan het bord geproblem-solved.