VDK Spaarbank

Een bank vooruit

PRIME wil u haar bankverhaal delen. Het is een gouden tip van organisatie aan organisatie en van mens tot mens.

Na onze eerste rekening bij een andere bank, trokken we er uit grote onvrede weg. We onderzochten vervolgens het bankenlandschap en zochten een voordelige bank voor een Gentse studentenvereniging. We verzamelden gegevens van 14 verschillende banken, hebben ze allen gecontacteerd en zijn bij de helft langsgeweest op afspraak. De kosten voor het aanmaken van een rekening met standaardfunctionaliteiten zoals on line bankieren en een kaart, zakten nergens onder de € 25. Behalve bij onze winnaar, waar het exact € 0 was.

Het eindverdict kon niet duidelijker zijn. Eén financiële instelling tekende zich duidelijk met kop en schouders boven de rest af: VDK Spaarbank.

 

Gents. Liever een Gents initiatief dan een dikke multinational? VDK Spaarbank heeft haar hoofdzetel bij de Korenmarkt van Gent en heeft talloze kantoren in Gent! VDK Spaarbank steunt bovendien de lokale sport, cultuur en wetenschap. Zo is ze bijvoorbeeld de hoofdsponsor van AA Gent.

Betrokken menselijkheid. VDK is ook maatschappelijk sociaal ingesteld. Bij de keuze voor een spaarformule is er onder andere keuze tussen een wereldspaarrekening en een solidariteitsspaarrekening, ethische formules waarover je hier meer vindt. Deze bank steunt talloze projecten op structurele wijze.

Dichtbij. Interessant voor wiskundigen: De S9, S22 en het bankkantoor op de Zwijnaardesteenweg 692 vormen bijna een gelijkzijdige driehoek. Ideaal als je op het laatste nippertje wisselgeld nodig hebt voor een activiteit! Doordat deze bank Gents is van oorsprong, zijn 22 van haar kantoren in groot-Gent gevestigd, waarvan 8 in 9000 Gent.

Gratis! De prijs is zowat het belangrijkste voor een vereniging. En een beginnende vereniging heeft een bank nodig. Voor al wie geen zin heeft in instap-, administratie-, port- en andere kosten, is VDK de juiste keuze. Een rekening en de geassocieerde functionaliteiten zijn namelijk volkomen gratis - dit lijkt de enige bank waarvoor dit geldt!

Voordelig voor jongeren. Bijna elke bank doet iets voor zijn jongeren. Met een JOVO-rekening van VDK (wederom gratis) heb je talloze voordelen dicht bij de hand.

Na de aangename kennismaking met de troeven van VDK en de supervriendelijke kantoorhouder van het kantoor bij De Sterre, hebben verschillende bestuursleden hun rekening laten overzetten naar VDK. En daar hebben ze nog geen spijt van gehad. Het PRIME-bestuur mag alvast bij de fanclub gerekend worden van deze instelling.

www.vdk.be