PUMA 2010

PUMA
maa 01 mar 2010, 19:30
Sterre S9, A3

De PUMA (voluit Pure Mathematics of Pure Mathematische olympiade) is een wiskundeolympiade voor universiteitsstudenten. Wie destijds meegedaan heeft aan de Vlaamse Wiskunde Olympiade en daarbij vele uren zoekplezier beleefd heeft, zal hier ongetwijfeld enige nostalgie kunnen opsnuiven.

De vragen zijn zeer gevarieerd en gaan van mooie korte oefeningen tot enkele moeilijkere problemen waar je stevig over kan nadenken. Ze zijn toegankelijk voor al wie een over een basiskennis wiskunde beschikt, zoals bijvoorbeeld studenten wiskunde, natuurkunde, informatica of burgerlijk ingenieur. Wie het goed doet op de competitie krijgt een getuigschrift dat een mooie meerwaarde op je CV biedt, er is ook een prijzenpot van 100 euro! Onder de beste deelnemers zullen bovendien enkelen uitgenodigd worden voor een volgende uitdaging: de eer van de Universiteit Gent verdedigen op een internationale vervolgcompetitie.

Inschrijven voor deze activiteit kan niet meer. De wedstrijd gaat door op maandag 1 maart 2010 en duurt van 19u30 tot 22u00. De opgaven van vorige editie en andere randinformatie kun je bekijken in de PUMA-sectie van onze website.

Enkel pen en papier zijn toegelaten. Bij enige verdere vragen kun je de jury altijd bereiken op bestuur@prime.ugent.be.