Back to top

Workshop

een workshop herbeleven? Klik hier!

Bruggenbouwavond

Ooit al eens geprobeerd een brug te bouwen met satéstokjes en rekkertjes? Of heb je zin om met papier iets te knutselen?

Kom daarvoor en voor nog veel meer knutselpret naar de Bruggenbouwavond! Tot dan!

Activiteiten: 
Academiejaar: 

Gebouwenavond

Ooit al eens wiskundig willen knutselen?

Eerst geeft Sebastian Petit een mooie en eenvoudige intro over wiskundige gebouwen. Een uitgebreide theorie die (algebraïsche) groepen verbindt met meetkundige structuren en zo prachtige resultaten oplevert. 

Daarna gaan we aan de slag met ons knutselmateriaal. We kunnen zelf meetkundige structuren solderen, met houten stokjes en rekkertjes dingen maken of gewoon met papier aan de slag gaan.
Het belooft zeker plezant te worden! 

Activiteiten: 
Academiejaar: 

Doolhovenavond

Ooit al afgevraagd welke algoritmen gebruikt worden om doolhoven op te stellen? Ben De Smet geeft ons wat uitleg over hoe dit gebeurt en vervolgens gaan we zelf ook aan de slag! We spreken af via Discord.

Dit zal een tekenavond zijn dus zorg dat je papier, een potlood, een lat, kleurtjes en ander knutselmateriaal bij de hand hebt. 

Enkele voorbeeldjes:

Activiteiten: 
Academiejaar: 

Knutselavond

Wil je wel eens een paar wiskundige figuren concreet maken? Op deze knutselavond zullen we gezellig aan de slag gaan. Zowel cuboctahedronachtigen als een grote mengerspons staan op het programma. Be there or be square.

Activiteiten: 
Academiejaar: 

Knutselavond

Creativiteit is een vereiste voor elke wiskundige, maar naast theoretische creativiteit zijn er ook talloze andere manieren om dit te uiten. Daarom stelt PRIME deze knutselavond voor. String-art, macramé, vlakvullingen, origami, constructies met rietjes, stokjes, ijzerdraad, ... PRIME voorziet al het materiaal en handige voorbeelden, maar laat vooral je verbeelding de vrije loop!

Heb je zin om wiskundig verantwoorde kunst te maken, of wil je gezellig met wat vrienden aan de slag? Kom dan zeker naar onze knutselavond.

Activiteiten: 
Academiejaar: 

Workshop Mathematica

Wolfram Mathematica is dé state-of-the-art wiskundige software van het moment. Symbolisch of numeriek rekenen, data analyseren of visualiseren, interactieve berekeningen, getaltheorie en meetkunde, beeldbewerking...: Mathematica kan het allemaal, en is bovendien voor UGent-studenten vrij toegankelijk via Athena.

Prof. dr. ir. Jan Baetens zal ons in deze workshop een introductie geven van dit veelzijdige softwarepakket. Wedden dat je achteraf nooit nog iets anders gebruikt?

Activiteiten: 
Academiejaar: 

Pagina's

Subscribe to RSS - Workshop